Blicken avslöjar?


"Blicken som avslöjar hans intresse Brittiska forskare har en gång för alla utrett det klassiska tecknet på attraktion: den trånande blicken. Och visst finns det klara slutsatser att dra, i alla fall om det är en man bakom ögonkastet.

8,2 sekunder - så länge tittar en man på dig om han är intresserad. Om han inte tycker att du är attraktiv slutar han spana redan efter 4,5 sekunder, skriver expressen.se.

En undersökning publicerad i tidningen Archives of Sexual Behaviour gick till botten med det välkända tecknet på attraktion: den trånande blicken. Och visst gick det att utläsa om personen i fråga var intresserad, i alla fall om ögonkastet kom från en man, skriver expressen.se.

I undersökningen fick 115 brittiska studenter mingla med ett antal inhyrda skådespelare samtidigt som dolda kameror noga iakttog deras ögonrörelser. Efteråt fick försökspersonerna ange hur attraktiva de ansåg att skådespelarna var.

Enligt expressen.se. lät männen blicken dröja kvar över åtta sekunder på de personen de ansåg vara vackra. Tiden sjönk till hälften när de pratade med personer de tyckte var mindre snygga.

De kvinnliga försökspersonerna uppträdde dock annorlunda, där fick både snygga och mindre snygga personer lika långa blickar, enligt artikeln."

(kan vara bra att veta..)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0