Psyksnack

Louise läser psykologi och läste något hon ansåg handlade om mig...

"Spänningssökare:
Vi har redan nämnt substansen dopamin. Tillsammans ned serotonin och de olika endorfinerna spelar detta ämne en stor roll vid aktivering av hjärnans olika lustcentra. Dopaminet förmedlar t.ex. de lustfyllda effekter som uppstår när man dricker alkohol.
Det är sannolikt att olika människor kräver olika mycket stimulans för att känna lust. Det finns forskning kring detta, även om den bara är i sin begynnelse. En del forskare anser att vissa människor är så kallade "spänningssökare", dvs att de kräver extra mycket stimulans för att känna lust. Detta kan mycket väl bero på deras hjärnkemi. Därför kan "spänningssökaren" missbruka droger, men också söka sig till riskfyllda sysselsättningar som bergsklättring och liknande.
Till samma grupp räknar man också kreativa personer, som söker det ovanliga, det nya och det komplicerade. Man är alltså inte tvungen att välja mellan sprit och bergsbestigning! Även svåra och intressanta arbeten, konstsnärliga och skapande verksamhet skulle kunna ge den nödvändiga stimulansen."


Tror allt passar in på mig bortsett från drogerna! bradär rulls

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0